Meer over Donna

Meer over Donna

Gezondheidsverklaring:


Heupdysplasie: HD-A
Jeugdepilepsie: vrij (juvenile Epilepsy: free)
PRA/Cataract: vrij (no cataract) in 2016
Cataract aan 1 oog in 2017

Bekijk de stamboom van Donna (klik om te vergroten)
Bekijk het DNA profiel van Donna (klik om te vergroten)

Getest via MyDogDna in Finland

 

 

Donna haar moeder (Bionda) is een dochter van onze Tosca, dus onze Tosca is de oma van Donna. Zij heeft een
zacht, vriendelijk ,slim en enigszins terughoudend karakter en een teefje die erg van aandacht houdt. Ook kan ze lekker eigenwijs zijn en haar eigen gangetje gaan als ze iets ruikt wat haar interesse heeft. Ze is snel en wendbaar en leert snel.

Ze kan prachtig het water in springen achter de bal aan. Donna heeft een mooie vierkante bouw en haar schofthoogte is 44 cm. Ze heeft een volle vacht en een prachtige uitdrukkingsvolle kop. Ze is een echt Italiaantje: een drama Queen en kan een heleboel misbaar maken om niets. Als een grote hond haar wat te wild benaderd dan gilt ze al van te voren! De honden waar ze bekend mee is (bijvoorbeeld op haar hondenoppas adres) zijn leuk om mee te spelen en bij hele kleine hondjes is ze dus heel “moedig!” Vreemde honden worden vriendelijk begroet maar als ze zich vervolgens opdringen is ze vertrokken. Donna houdt ervan om zelf het initiatief te houden. Zij werkt graag samen met de baas en is altijd in voor een spelletje. Zij is een gedreven werker, rustig en betrouwbaar tijdens haar werk als je met haar een spoor moet volgen op de speurtraining. Behendigheid zou ook een prima sport voor haar zijn. Vorig jaar heeft ze in Zwitserland haar eerste truffels zelfstandig gevonden. Haar vader is ook een hele goede truffelzoeker dus dat heeft ze niet van een vreemde.

Sinds 2017 leeft zij in Duitstalig België en haar nieuwe bazin en zij zijn een hecht team geworden. Donna geniet van alle trainingen die met haar gedaan worden. Haar bazin  kon vervroegd met pensioen en heeft alle tijd voor haar. Meer hierover in “over de kennel.”