Meer over Vanni

Meer over Vanni

Gezondheidsverklaring:

Heupdysplasie: HD-A
Jeugdepilepsie: vrij (juvenile Epilepsy: free)
PRA/Cataract: vrij (no cataract)
LSD: drager
Gestest via MyDogDna

Bekijk de stamboom van Vanni (klik om te vergroten)

Vanni (13-06-2010) was onze tweede hond. Zij stamt af van een Italiaanse moeder waarvan 2 generaties bekend zijn. Haar moeder is nog bruin met aan weerszijden lichtere plekken bij de snuit. Haar vader komt uit Frankrijk en is bruin vergrijsd. Vanni is altijd diep bruin gebleven, met een witte plek op de borst en klein wit puntje aan haar staart.

Ze is een grote hond van 46 cm, ontzettend vriendelijk, sociaal en lief van karakter. Erg energiek, ongecompliceerd en slim. Ze heeft haar A en C diploma

gehaald en omdat het zo goed ging liet de instructrice haar “B” overslaan! Vanni is een sterke gespierde hond.

In Zwitserland bleek zij een geweldig truffelspeurder te zijn. Thuisgekomen bleef ze nog tijden proberen truffels in Nederland te vinden tot er een paar reeën vlak voor haar neus wegsprongen! Vanaf dat moment zette ze haar neus in om reeën en hazen “op te sporen” met als gevolg dat de dame alleen op pad ging! Geen jachtinstinct in de lagotto? Bij Vanni dus erg duidelijk aanwezig! Het heeft wat moeite gekost om haar te leren dat de vrouw en het baasje het echt niet nodig vinden om het “jachtterrein” te verkennen tijdens het wandelen. Vanni ging dan in “de jachtstand” en ondanks diploma A en C was ze niet te bereiken. Gelukkig gaat het nu erg goed en kunnen we haar weer los meenemen.
Wij genoten erg van haar karakter en komische streken.

Zoals in het stuk “over de kennel” is te lezen woont zij sinds november 2018 bij haar mede-eigenaren en hebben we haar in oktober nog weer opgehaald om truffels te zoeken in Zwitserland. Er is veel contact tussen ons en haar mede-eigenaren. Zij is in dit gezin erg belangrijk na het verlies van hun moeder en geeft daar veel vrolijkheid. De vader zegt dat Vanni als een therapie hond werkt in zijn gezin. We hopen van harte dat zij oud mag worden.

Prijzenkast